RÅVAROR 2017-05-02T12:26:59+00:00

A
ACACIA SENEGAL GUM Arabicum. Ett naturligt förtjockningsmedel och filmbindande material som erhålls från den taggiga gummiakacian. Arabicum är torkad sav från gummiakacian.
ALPHA-GLUCAN OLIGOSACCHARIDE Alfaglukanoligosackarid. Oligosackarid som erhålls från naturliga sockerarter. PREBIOTIKA, ökar aktiviteten och mängden gynnsamma probioter som finns naturligt i huden. Detta stärker hudens egen försvarsmekanism.
ANHYDROXYLITOL Anhydroxylitol. Xylitolderivat som återfuktar huden. Hjälper till att bevara hudens fuktbalans och på så sätt upprätthålla hudens naturliga skydd.
ASCORBIC ACID Askorbinsyra. Askorbinsyra, dvs. C-vitamin, är en vattenlöslig antioxidant. Den lugnar irriterad hud och hjälper till att balansera hudtonen. C-vitamin främjar även hudens kollagensyntes och används därför i anti age-produkter.
AVENA SATIVA KERNEL OIL Havreolja. Havreoljans hudidentiska sammansättning innehåller ceramider som förebygger torr hud, fosfolipider som upprätthåller cellstrukturen samt linolensyra som stärker hudens skyddande skikt. Havreoljan innehåller naturligt även antioxidantiskt E-vitamin. I Atopik-produkterna används finländsk ekohavreolja.
AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT Havreextrakt. Havreextrakt används som en skyddande och vårdande ingrediens. Havre kan användas för vård av torr och kliande hud. Betaglukanet i havre har lugnande effekter på huden. Atopik-havreextraktet är tillverkat av finländskt ekohavre. Ekohavret har extraherats på en specifik tidpunkt då mjölksaften stiger. Då är havrets närings- och mineralvärden som högst.
AQUA Avjoniserat vatten. I Atopik-produkterna används rengjort och avjoniserat vatten.
B
BENZOIC ACID, BENZYL ALCOHOL Bensoesyra, Bensylalkohol. Ett konserveringsmedel som är godkänt inom naturkosmetika.
BETAINE Betain. Betain erhålls från melassen av finländsk sockerbeta (Beta Vulgaris). Det är ett vegetabiliskt ämne som förekommer i många vilda växter. Inom hudvården lugnar betainet irriterad hud och som fuktgivande ämne förhindrar den att huden torkar ut.
C
C12-20 ALKYL GLUCOSIDE and C14-22 ALCOHOLS Emulgator. Emulgatorerna har en viktig uppgift i uppbyggnaden och upprätthållandet av emulsionen. De förenar fett- och vattenlösliga ämnen och gör dem till en emulsion, en krämaktig massa. C12-20 Alkylglukosid är en kondensationsprodukt av fettalkohol och glukos. Fungerar som emulgator i produkten. C14-22 är en emulgator och ett hudvårdande ämne som består av fettalkoholer. Fungerar även som stabiliserande ämne i emulsionen.
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYSERIDE Kapryl/kaprintriglycerid. Kapryl/kaprintriglycerid är en kokosoljebaserad triglyceridblandning som effektivt minskar fuktavdunstning, vårdar och mjukgör huden samt förbättrar hudens skyddande effekt.
CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE Kaprylyl/kaprylglukosid. Vegetabiliskt, milt rengörande ämne.
CETEARYL GLUCOSIDE Cetearylglukosid. Cetearylglukosid är en kokosoljebaserad emulgator och ett ytaktivt ämne. Tillverkas av cetearylalkohol och glukos.
CETEARYL OLIVATE Cetearylolivat. En emulgator som deriverats från olivolja som även minskar avdunstning av vatten från huden. Ester från cetearylalkohol och fettsyror som deriverats från olivolja.
CETYL ALCOHOL Cetylalkohol. Cetylalkohol är en fettalkohol som används som emulgator och hudmjukgörande ämne. Den utvinns från bland annat kokosolja. Fettalkoholer ska inte förväxlas med alkohol. Kemiskt är de helt olika ämnen. Fettalkoholer är ämnen som vårdar huden, inte etanolbaserad alkohol.
CITRONELLOL Citronellol. En naturlig doftkomponent, en del av en naturlig parfym.
COCAMIDOPROPYLBETAINE Cocamidopropylbetain. Ett kokosoljebaserat milt rengörande ämne.
D
DECYL COCOATE Decyl cocoate. Decylcocoat är ett naturligt kokosbaserat ämne som mjukgör och vårdar huden.
DEHYDROACETIC ACID Dehydroättiksyra. Ett konserveringsmedel som är godkänt inom naturkosmetika.
DICAPRYLYL CARBONATE Dikaprylylkarbonat. Ämne som mjukgör och vårdar huden. Återfuktar huden eftersom det upprätthåller hudens egna skyddande lipidfilm.
DIPALMITOYL HYDROXYPROLINE Dipalmitoyl hydroxiprolin. En vegetabilisk aminosyra som hjälper till att stimulera hudens kollagensyntes och bromsa uppkomsten av ålderstecken.
G
GERANIOL Geraniol. En naturlig doftkomponent, en del av en naturlig parfym.
GLYCERYL STEARATE Glyserylstearat. Glyserylstearat är ett återfuktande och vårdande ämne. Fungerar som emulgator och emollient i kosmetika.
GLYCERIN Glycerin. Glycerin är ett ämne som effektivt och långvarigt återfuktar huden, kan binda upp till hälften av sin vikt i vatten. På grund av att den är så hudvänlig är det den mest använda humektanten i kosmetika.
GLYCINE SOJA OIL Sojaolja. Sojaolja är en mjukgörande och vårdande olja som innehåller rikligt med värdefulla fettsyror och antioxidanter.
GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE Kvaternärt derivat av guarcum, ett naturligt förtjockningsmedel.
H
HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL Solrosfröolja. En lätt, snabbt absorberande och mjukgörande olja som tillför näring.
I
INULIN Inulin. Inulin är en kolhydrat som består av fruktos. PREBIOTIKA, ökar aktiviteten och mängden gynnsamma probioter som finns naturligt i huden. Detta stärker hudens egen försvarsmekanism.
L
LACTIC ACID Mjölksyra. Mjölksyra är en AHA-syra och fungerar som kontrollämne för pH-värdet. Mjölksyran har även vårdande och återfuktande egenskaper.
LINALOOL Linalool. En naturlig doftkomponent, en del av naturlig parfym.
LYSOLESITHIN Lysolecitin. Lysolecitin är en vegetabilisk emulgator.
M
MANGIFERA INDICA SEED BUTTER Mangofrösmör. Mangofrösmör innehåller antioxidanter och för huden nödvändiga fettsyror som tillför näring och mjukgör huden effektivt. Frösmöret har även regenerativa och lugnande egenskaper.
MENTHA PIPERITA OIL Eterisk olja av pepparmynta. En eterisk olja som svalkar och balanserar huden, ger produkten en angenäm doft.
P
PARFUM Doftämne. Dofterna som används i Atopik-produkterna härstammar endast från naturen. Syntetiska doftämnen är förbjudna i naturkosmetika.
PHENETHYL ALCOHOL Fenetylalkohol. Ämnet som härstammar från rosen används för att förbättra produktens hållbarhet. Fettalkohol, ett ämne som vårdar huden.
PROPANEDIOL Propandiol. Propandiol är ett återfuktande och mjukgörande ämne som härstammar från naturlig majs.
PULLULAN Pullulan. En naturlig polysackarid, naturligt förtjockningsmedel och filmbildande material.
R
ROSA DAMASCENA FLOWER WATER Rosvatten. Rosvatten är ett vårdande ämne som ger produkten en underbar doft.
S
SALVIA HISPANICA SEED OIL Chiafröolja. Chiafröolja är en växtolja som innehåller särskilt mycket omegafettsyror samt rikligt med antioxidanter.
SCLEROTIUM GUM Sclerotiumgummi. Ett naturligt förtjockningsmedel och polysackarid.
SODIUM CHLORIDE Natriumklorid. Förtjockningsmedel för det rengörande ämnet.
SODIUM COCOAMPHOACETATE Natriumcocoamfoacetat. Ett milt vegetabilist rengörande ämne som är godkänt i naturkosmetika.
SODIUM COCO-SULFATE Natriumkokossulfat. Ett kokosbaserat rengörande ämne som är godkänt i naturkosmetika.
SODIUM HYALURONATE Natriumhyaluronat, hyaluronsyra. Hyaluronsyrans natriumsalt är en naturlig polysackarid som även förekommer i huden. Återfuktar väldigt effektivt och mjukgör huden genom att naturligt öka hudens fyllighet. Hyaluronsyran som används i ATOPIK-produkterna är Ecocert & COSMOS godkända.
SODIUM PCA Natriumpyrrolidoncarboxylsyra. Aminosyraderivat som naturligt förekommer i huden och som har fuktbindande egenskaper. Återfuktar huden genom att binda vatten på hudytan.
SORBITAN OLIVATE Emulgator. Ämne som härstammar från sorbitol och olivolja, ett ytaktivt ämne och emulgator.
STEARIC ACID Stearinsyra. Vegetabilisk emulgator. Ämne som mjukgör huden och återställer dess fettbalans.
SWEET ALMOND OIL POLYGLYCERYL-4 ESTERS Vattenlöslig mandelolja.
T
TOCOPHEROL Tokoferol. Naturligt E-vitamin som är en kraftig antioxidant och som skyddar huden från skadliga miljöfaktorer. Naturligt E-vitamin har även en återfuktande inverkan på huden.
V
VACCINIUM MYRTILLUS FRUIT EXTRACT Blåbärsextrakt. Ett vårdande och lugnande extrakt som tillverkas av finländska skogsblåbär. Skogsblåbärets antocyanhalt kan vara upp till fyra gånger större än buskblåbärets. Bäret är väldigt antioxidant och dess hälsoeffekter väldigt kända.
VITIS VINIFERA SEED OIL Vindruvsfröolja. Vindruvsfröoljan innehåller fettsyror som är viktiga för huden och som mjukgör och vårdar huden. Oljan har även antioxidanta egenskaper. Oljan absorberas bra och förhindrar att fukt avdunstar från huden.
X
XANTHAN GUM Xantangummi. Xantangummi är en naturlig polysackarid som används som förtjocknings- och stabiliseringsämne.
XYLITOL Xylitol. Xylitol, dvs. björksocker, är ett naturligt ämne som återfuktar huden. Hjälper till att upprätthålla hudens naturliga fuktbalans och upprätthåller hudens naturliga barriäregenskap.
XYLITYLGLUCOSIDE Xylitylglukosid. Ett vegetabiliskt sockerderivat som återfuktar huden. Hjälper till att upprätthålla hudens naturliga fuktbalans och upprätthåller hudens naturliga barriäregenskap.
Z
ZINC OXIDE Zinkoxid. Zink är ett mineral som lugnar huden, lugnar irritation och minskar rodnad. Zinkoxid fungerar även som naturligt solskydd.