KÄNSLIG HUD 2017-04-26T09:58:43+00:00
Vilken hudtyp man än har kan huden vara känslig och reagera lätt. En känslig hud är ofta även torr eller yttorr. Hudytan har som uppgift att skydda huden och förhindra avdunstning av fukt. Det skyddande skiktet i en känslig hud fungerar inte normalt och hudens försvarsförmåga är då nedsatt. Huden blir även lätt irriterad.
En känslig huds extracellulärmatrix har mindre ceramider och andra lipider än normalt. Ytskiktets hudceller lossar då snabbare än normalt vilket ses som fjällande hud. Detta leder till torr hud. Ceramiderna sköter om hudens fuktbalans och lipiderna skyddar från att fukten avdunstar. Havreoljan i Atopik-produkterna återfuktar och lugnar huden genom att tillföra saknade ceramider och lipider samt naturliga vitaminer.
Atopiks hudidentiska och lugnande ingredienser minskar den torra och känsliga hudens reaktion på kosmetika. Användning av Atopik-produkter gynnar torr hud. De stöder hudens naturliga funktion. Naturliga oljor och hudidentiska ingredienser återfuktar effektivt huden samt fyller sprickorna i ytskiktet. Atopik-produkterna förser huden med nödvändiga ceramider och lipider i naturlig form. På så sätt kan man med hjälp av hudkrämer minska hudens torrhet och förbättra hudens naturliga mjukhet och skydd.