RAAKA-AINEET 2018-06-18T12:55:58+00:00

A
ACACIA SENEGAL GUM Arabikumi. Luontainen paksunnosaine ja kalvonmuodostaja, jota saadaan piikikkäästä kumiakasiasta. Arabikumi on kumiakasian kuivattua maitiaisnestettä.
ALPHA-GLUCAN OLIGOSACCHARIDE Alfaglukaanioligosakkaridi. Luonnollisista sokereista saatava oligosakkaridi. PREBIOOTTI, eli se lisää iholla luonnostaan elävien hyödyllisten probioottien aktiivisuutta ja määrää, mikä puolestaan vahvistaa ihon omaa puolustusmekanismia.
ANHYDROXYLITOL Anhydroksylitoli. Ihoa kosteuttava ksylitolijohdannainen. Auttaa säilyttämään ihon kosteustasapainoa ja näin ylläpitää ihon luontaista suojavaikutusta.
ASCORBIC ACID Askorbiinihappo. Askorbiinihappo eli C-vitamiini on vesiliukoinen antioksidantti. Se rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja auttaa tasoittamaan ihon sävyä. C-vitamiini edesauttaa myös ihon kollageenisynteesiä ja siksi käytetty anti-age –tuotteissa.
AQUA Deionisoitu vesi. Atopik-tuotteissa käytetään puhdistettua ja deioinisoitua vettä.
AVENA SATIVA KERNEL OIL Kauraöljy. Kauraöljyn ihoidenttinen koostumus sisältää ihon kuivumista ehkäiseviä keramideja, solurakenteita ylläpitäviä fosfolipidejä sekä ihon suojakerrosta vahvistavaa linoleenihappoa. Kauraöljy sisältää luontaisesti myös antioksidanttista E-vitamiinia. Atopik-tuotteista käytetään suomalaista alkuperää olevaa luomukauraöljyä.
AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT Kaurauute. Kaurauutetta käytetään ihoa suojaavana ja hoitavana aineena. Kauraa voidaan käyttää kuivan ja kutisevan ihon hoidossa. Kauran sisältämällä beetaglukaanilla on ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Atopik-kaurauute on valmistettu suomalaisesta luomukaurasta. Luomukaura on uutettu tarkkana ajankohtana, jolloin maitiainen nousee. Tällöin kauran ravinto- ja kivennäisainearvot ovat korkeimmillaan.
B
BENZOIC ACID, BENZYL ALCOHOL Bentsoehappo, Bentsyylialkoholi. Luonnonkosmetiikan hyväksymä säilöntäaine.
BETAINE Betaiini. Betaiini saadaan suomalaisesta sokerijuurikkaan (Beta Vulgaris) melassista. Se on kasviperäinen aine, jota esiintyy monissa villeissä kasveissa. Ihonhoidossa betaiini rauhoittaa ihoärsytystä ja kosteuttavana aineena se estää ihoa kuivumiselta.
C
C12-20 ALKYL GLUCOSIDE and C14-22 ALCOHOLS Emulgaattori. Emulgaattoreilla on tärkeä tehtävä emulsion rakentamisessa ja ylläpitämisessä. Ne yhdistävät rasva- ja vesiliukoiset aineet ja tekevät niistä emulsion, voidetyyppisen massan. C12-20 Alkyyliglukosidi on rasva-alkoholin ja glukoosin kondensaatiotuote. Toimii emulgaattorina tuotteessa. C14-22 on rasva-alkoholeista koostuva emulgaattori ja ihoa hoitava aine. Toimii myös emulsiota stabiloivana aineena.
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYSERIDE Kapryyli/kapriinitriglyseridi. Kapryyli/kapriinitriglyseridi on kookosöljypohjainen triglyseridiseos, joka vähentää tehokkaasti kosteuden haihtumista, hoitaa ja pehmentää ihoa sekä parantaa ihon suojaavaa vaikutusta.
CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE Kaprylyyli/kapryyliglukosidi. Kasviperäinen mieto pesevä aine.
CETEARYL GLUCOSIDE Setearyyliglukosidi. Setearyyliglukosidi on kookosöljypohjainen emulgaattori ja pinta-aktiivinen aine. Valmistetaan setearyylialkoholista ja glukoosista.
CETEARYL OLIVATE Setearyyliolivaatti. Oliiviöljystä johdettu emulgaattori, joka myös vähentää veden haihtumista iholta. Setearyylialkoholin ja oliiviöljystä johdettujen rasvahappojen esteri.
CETYL ALCOHOL Setyylialkoholi. Setyylialkoholi on rasva-alkoholi, jota käytetään emulgaattorina ja ihoa pehmentävänä aineena. Sitä saadaan mm. kookosöljystä. Rasva-alkoholeja ei pidä sekoittaa alkoholiin. Ne ovat kemiallisesti ihan eri aineita. Rasva-alkoholit ovat ihoa hoitavia aineita, eivät etanolipohjaista alkoholia.
CITRONELLOL Sitronelloli. Luonnollinen tuoksukomponentti, osa luonnollista hajustetta.
COCAMIDOPROPYLBETAINE Kokamidopropyylibetaiini. Kookosöljypohjinen mieto pesevä aine.
D
DECYL COCOATE Dekyylikokoaatti. Dekyylikokoaatti on luonnollinen kookospohjainen ihoa pehmentävä ja hoitava aine.
DEHYDROACETIC ACID Dehydroetikkahappo. Luonnonkosmetiikan hyväksymä säilöntäaine.
DICAPRYLYL CARBONATE Dikaprylyylikarbonaatti. Ihoa pehmentävä ja hoitava aine. Kosteuttaa ihoa, sillä se ylläpitää ihon omaa suojaavaa lipidikalvoa.
DIPALMITOYL HYDROXYPROLINE Dipalmitoyylihydroksiproliini. Kasviperäinen aminohappo, joka auttaa stimuloimaan ihon kollageenisynteesiä ja hidastamaan ikääntymisen merkkien syntymistä.
G
GERANIOL Geranioli. Luonnollinen tuoksukomponentti, osa luonnollista hajustetta.
GLYCERIN Glyseriini. Glyseriini on ihoa tehokkaasti ja pitkäkestoisesti kosteuttava aine, voi sitoa jopa puolet painostaan vettä. Ihoystävällisyytensä vuoksi se on kosmetiikan eniten käytetty humektantti.
GLYCERYL STEARATE Glyseryylistearaatti. Glyseryylistearaatti on kosteuttava ja ihoa hoitava aine. Toimii kosmetiikassa emulgaattorina ja emollienttina.
GLYCINE SOJA OIL Soijaöljy. Soijaöljy on ihoa pehmentävä ja hoitava öljy, joka sisältää runsaasti arvokkaita rasvahappoja ja antioksidantteja.
GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE Guarkumin kvaternäärinen johdannainen, luontainen paksuntaja.
H
HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL Auringonkukan siemenöljy. Kevyt nopeasti imeytyvä ja ihoa pehmentävä sekä ravitseva öljy.
I
INULIN Inuliini. Inuliini on hedelmäsokerista koostuva hiilihydraatti. PREBIOOTTI, eli se lisää iholla luonnostaan elävien hyödyllisten probioottien aktiivisuutta ja määrää, mikä puolestaan vahvistaa ihon omaa puolustusmekanismia.
L
LACTIC ACID Maitohappo. Maitohappo on AHA-happo ja pH:n säätöaine, jolla on myös ihoa hoitavia ja kosteuttavia ominaisuuksia.
LINALOOL Linalooli. Luonnollinen tuoksukomponentti, osa luonnollista hajustetta.
LYSOLESITHIN Lysolesitiini. Lysolesitiini on kasviperäinen emulgaattori.
M
MANGIFERA INDICA SEED BUTTER Mangon siemenvoi. Mangon siemenvoi sisältää antioksidantteja ja iholle välttämättömiä rasvahappoja, jotka ravitsevat ja pehmentävät ihoa tehokkaasti. Sillä on myös ihoa uudistavia ja rauhoittavia ominaisuuksia.
MENTHA PIPERITA OIL Piparmintun eteerinen öljy. Ihoa viilentävä ja tasapainottava eteerinen öljy, antaa tuotteelle miellyttävää tuoksua.
P
PARFUM Hajuste. Atopik-tuotteissa käytetyt tuoksut ovat vain luonnollista alkuperää. Synteettiset hajusteet ovat kiellettyjä luonnonkosmetiikassa.
PHENETHYL ALCOHOL Fenetyylialkoholi. Ruususta peräisin oleva aine, käytetään parantamaan tuotteen säilyvyyttä. Rasva-alkoholi, ihoa hoitava aine.
PROPANEDIOL Propaanidioli. Propaanidioli on luonnollinen maissista saatava ihoa kosteuttava ja pehmentävä aine.
PULLULAN Pullulaani. Luonnollinen polysakkaridi, luontainen paksuntaja ja kalvonmuodostaja.
R
ROSA DAMASCENA FLOWER WATER Ruusuvesi. Ruusuvesi on ihoa hoitava aine, joka tuo tuotteelle ihanaa tuoksua.
S
SALVIA HISPANICA SEED OIL Chian siemenöljy. Chian siemenöljy on kasviöljy, joka sisältää erityisen paljon omegarasvahappoja sekä runsaasti antioksidantteja.
SCLEROTIUM GUM Sclerotiumkumi. Luontainen paksuntaja ja polysakkaridi.
SODIUM CHLORIDE Natriumkloridi. Pesevän aineen paksuntaja.
SODIUM COCOAMPHOACETATE Natriumkokoamfoasetaatti. Luonnonkosmetiikan hyväksymä mieto kasviperäinen pesevä aine.
SODIUM COCO-SULFATE Natriumkookossulfaatti. Luonnonkosmetiikan hyväksymä kookosöljypohjainen pesevä aine.
SODIUM HYALURONATE Natriumhyaluronaatti, hyaluronihappo. Hyaluronihapon natriumsuola, on luonnollinen polysakkaridi, jota esiintyy myös ihossa. Kosteuttaa erittäin tehokkaasti ja pehmentää ihoa lisäten luonnollisesti ihon täyteläisyyttä. ATOPIK-tuotteissa käytetty hyaluronihappo on Ecocert & COSMOS hyväksytty.
SODIUM PCA Natriumpyrrolidonikarboksyylihappo. Luontaisesti ihossa esiintyvä aminohappojohdannainen, jolla on kosteutta sitovia ominaisuuksia. Kosteuttaa ihoa sitomalla vettä sen pintaan.
SORBITAN OLIVATE Sorbitaaniolivaatti. Sorbitolista ja oliiviöljystä peräisin oleva aine, pinta-aktiivinen aine ja emulgaattori.
STEARIC ACID Steariinihappo. Kasviperäinen emulgaattori. Ihoa pehmentävä ja sen rasvatasapainoa palauttava aine.
SWEET ALMOND OIL POLYGLYCERYL-4 ESTERS Vesiliukoinen manteliöljy.
T
TOCOPHEROL Tokoferoli. Luonnollinen E-vitamiini, joka on voimakas antioksidantti, se suojaa ihoa ympäristön haittatekijöiltä ja luonnollisella E-vitamiinilla on myös ihoa kosteuttava vaikutus.
V
VACCINIUM MYRTILLUS FRUIT EXTRACT Mustikkauute. Suomalaisesta metsämustikasta valmistettu ihoa hoitava ja rauhoittava uute. Metsämustikan antosyaanipitoisuus voi olla jopa nelinkertainen pensasmustikkaan verrattuna. Marja on hyvin antioksidanttinen ja sen terveyshyödyt ovat hyvin tunnettuja.
VITIS VINIFERA SEED OIL Viinirypäleen siemenöljy. Viinirypäleen siemenöljy sisältää iholle tärkeitä rasvahappoja, jotka pehmentävät ja hoitavat ihoa. Öljyllä on myös antioksidanttisia vaikutuksia. Öljy imeytyy hyvin ihoon ja ehkäisee kosteuden haihtumista iholta.
X
XANTHAN GUM Ksantaanikumi. Ksantaanikumi on luonnollinen polysakkaridi, jota käytetään paksunnos- ja stabilointiaineena.
XYLITOL Ksylitoli. Ksylitoli eli koivusokeri on luonnollinen ihoa kosteuttava aine. Auttaa ylläpitämään ihon luontaista kosteustasapainoa ja ylläpitää ihon luontaista barrieriominaisuutta.
XYLITYLGLUCOSIDE Ksylityyliglukosidi. Kasviperäinen sokerijohdannainen, joka kosteuttaa ihoa. Auttaa ylläpitämään ihon luontaista kosteustasapainoa ja ylläpitää ihon luontaista barrieriominaisuutta.
Z
ZINC OXIDE Sinkkioksidi. Sinkki on ihoa rauhoittava mineraali, rauhoittaa ärsytystä ja vähentää punoitusta. Sinkkioksidi on myös luonnollinen aurinkosuoja.