RAAKA-AINEET 2020-11-19T10:00:07+00:00

<

A

 
ACACIA SENEGAL GUM Arabikumi. Luontainen paksunnosaine ja kalvonmuodostaja, jota saadaan piikikkäästä kumiakasiasta. Arabikumi on kumiakasian kuivattua maitiaisnestettä.
ALCHEMILLA VULGARIS EXTRACT Suomalainen poimulehtiuute. Vähentää punoitusta ja rauhoittaa ihoa. Poimulehti sisältää runsaasti parkkiaineita, jotka vähentävät tulehdusta ja supistavat ihohuokosia.
ALCOHOL DENAT Denaturoitu alkoholi. Liuotin, käytetään Atopik Balance Akne Paikallishoidossa.
ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT Rohtoaaloen lehtiuute. Rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti.
ALPHA-GLUCAN OLIGOSACCHARIDE Alfaglukaanioligosakkaridi. Luonnollisista sokereista saatava oligosakkaridi. PREBIOOTTI, eli se lisää iholla luonnostaan elävien hyödyllisten probioottien aktiivisuutta ja määrää, mikä puolestaan vahvistaa ihon omaa puolustusmekanismia.
ALUMINA Ecocert-hyväksytty alumiinioksidi, käytetään aurinkosuojafilttereiden (titaanidioksidi, sinkkioksidi) päällysteenä parantamaan tuotteen levittyvyyttä iholle. Alumiinioksidi ei ole sama aine kuin antiperspiranteissa käytetyt alumiiniyhdisteet.
ANHYDROXYLITOL Anhydroksylitoli. Ihoa kosteuttava ksylitolijohdannainen. Auttaa säilyttämään ihon kosteustasapainoa ja näin ylläpitää ihon luontaista suojavaikutusta.
ARACHIDYL ALCOHOL Arakidyylialkoholi. Kasviperäinen emulgaattori.
ARACHIDYL GLUCOSIDE Arakidyyliglukosidi. Kasviperäinen emulgaattori.
ASCORBIC ACID
Askorbiinihappo. Askorbiinihappo eli C-vitamiini on vesiliukoinen antioksidantti. Se kirkastaa ihoa ja auttaa tasoittamaan ihon sävyä. Sitä tarvitaan ihossa kollageenin muodostumiseen.
AQUA Puhdistettu vesi.
AVENA SATIVA KERNEL OIL Kauraöljy, suomalaisesta kaurasta. Kauraöljyn ihoidenttinen koostumus sisältää ihon kuivumista ehkäiseviä keramideja, solurakenteita ylläpitäviä fosfolipidejä sekä ihon suojakerrosta vahvistavaa linoleenihappoa. Kauraöljy sisältää luontaisesti myös antioksidanttista E-vitamiinia.
AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT Kaurauute, suomalaisesta luomukaurasta. Kaurauutetta käytetään ihoa suojaavana ja hoitavana aineena. Kauraa voidaan käyttää kuivan ja kutisevan ihon hoidossa. Kauran sisältämällä beetaglukaanilla on ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Atopik-tuotteissa käytetty luomukaura on uutettu tarkkana ajankohtana, jolloin maitiainen nousee. Tällöin kauran ravinto- ja kivennäisainearvot ovat korkeimmillaan.

B

 
BABASSU OIL POLYGLYCERYL-4 ESTERS Kasviperäinen solubilisaattori, babassuöljystä.
BEHENYL ALCOHOL Behenyylialkoholi. Kasviperäinen emulgaattori.
BENTONITE Bentoniittisavi. Imee iholta epäpuhtauksia ja ylimääräistä talia.
BENZOIC ACID, BENZYL ALCOHOL Bentsoehappo, Bentsyylialkoholi. Luonnonkosmetiikan hyväksymä säilöntäaine.
BETAINE Betaiini, valmistetaan Suomessa sokerijuurikkaasta sokeriteollisuuden sivuvirtatuotteena. Kosteuttaa ja suojaa ihoa.
BIOSACCHARIDE GUM-1 Sorbitolista fermentoimalla valmistettu polysakkaridiyhdiste. Sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon ja rauhoittaa ihoa.
BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER Karitevoi, hoitaa ihoa.

C

 
C12-20 ALKYL GLUCOSIDE and C14-22 ALCOHOLS Emulgaattori. Emulgaattoreilla on tärkeä tehtävä emulsion rakentamisessa ja ylläpitämisessä. Ne yhdistävät rasva- ja vesiliukoiset aineet ja tekevät niistä emulsion, voidetyyppisen massan. C12-20 Alkyyliglukosidi on rasva-alkoholin ja glukoosin kondensaatiotuote. Toimii emulgaattorina tuotteessa. C14-22 on rasva-alkoholeista koostuva emulgaattori ja ihoa hoitava aine. Toimii myös emulsiota stabiloivana aineena.
CI 77163 Vismuttioksikloridi. Ecocert- ja Cosmos-hyväksytty pigmentti, joka tuo iholle luontaista hehkua.
CI 77491 Punainen rautaoksidi. Rautaoksidit ovat luonnossa esiintyviä mineraaleja, joita käytetään kosmetiikassa pigmentteinä.
CI 77492 Keltainen rautaoksidi. Rautaoksidit ovat luonnossa esiintyviä mineraaleja, joita käytetään kosmetiikassa pigmentteinä.
CI 77499 Musta rautaoksidi. Rautaoksidit ovat luonnossa esiintyviä mineraaleja, joita käytetään kosmetiikassa pigmentteinä.
CAMELINA SATIVA SEED OIL Suomalainen camelina- eli kitupellavaöljy. Ihoa tehokkaasti ravitseva ja rauhoittava kasviöljy, sisältää runsaasti omega-rasvahappoja.
CANDELILLA CERA Kandelillavaha. Luonnollinen Euphorbia-suvun kasveista saatava vaha, joka pehmentää ihoa ja sitoo kosteutta ihoon. Tehokas okklusiivi.
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYSERIDE Kapryyli/kapriinitriglyseridi. Kapryyli/kapriinitriglyseridi on kookosöljypohjainen triglyseridiseos, joka vähentää tehokkaasti kosteuden haihtumista, hoitaa ja pehmentää ihoa sekä parantaa ihon suojaavaa vaikutusta.
CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE Kaprylyyli/kapryyliglukosidi. Kasviperäinen mieto pesevä aine.
CARNITINE L-karnitiini. Antioksidanttinen aminohappo, vähentää tulehdusta ja tasapainottaa talintuotantoa.
CERAMIDE NP Keramidit. Keramideilla on tärkeä rooli ihon suojabarrierin toiminnassa, ja vähentynyt keramidipitoisuus ihossa voi johtaa ihon kuivumiseen ja liialliseen kosteuden haihtumiseen. Ihoidenttinen aine, suojaa ihoa ja tukee suojabarrierin rakennetta ja toimintaa. Saadaan mänty- ja maissiöljystä.
CETEARYL GLUCOSIDE Setearyyliglukosidi. Setearyyliglukosidi on kookosöljypohjainen emulgaattori ja pinta-aktiivinen aine. Valmistetaan setearyylialkoholista ja glukoosista.
CETEARYL OLIVATE Setearyyliolivaatti. Oliiviöljystä johdettu emulgaattori, joka myös vähentää veden haihtumista iholta. Setearyylialkoholin ja oliiviöljystä johdettujen rasvahappojen esteri.
CETYL ALCOHOL Setyylialkoholi. Setyylialkoholi on rasva-alkoholi, jota käytetään emulgaattorina ja ihoa pehmentävänä aineena. Sitä saadaan mm. kookosöljystä. Rasva-alkoholeja ei pidä sekoittaa alkoholiin. Ne ovat kemiallisesti ihan eri aineita. Rasva-alkoholit ovat ihoa hoitavia aineita, eivät etanolipohjaista alkoholia.
CITRONELLOL Sitronelloli. Luonnollinen tuoksukomponentti, osa luonnollista hajustetta.
COCAMIDOPROPYLBETAINE Kokamidopropyylibetaiini. Kookosöljypohjinen mieto pesevä aine.
COCO-CAPRYLATE/CAPRATE Kuivaöljymäinen esteriöljy, Reilun Kaupan kookoksesta.
COCONUT ALKANES Kuivaöljymäinen hiilivety, Reilun Kaupan kookoksesta.

D

 
DECYL COCOATE Dekyylikokoaatti. Dekyylikokoaatti on luonnollinen kookospohjainen ihoa pehmentävä ja hoitava aine.
DEHYDROACETIC ACID Dehydroetikkahappo. Luonnonkosmetiikan hyväksymä säilöntäaine.
DICAPRYLYL CARBONATE Dikaprylyylikarbonaatti. Ihoa pehmentävä ja hoitava aine. Kosteuttaa ihoa, sillä se ylläpitää ihon omaa suojaavaa lipidikalvoa.
DIHYDROXYACETONE Dihydroksiasetoni eli DHA. Ruskettava aine. Monosakkaridi, jota saadaan mm. sokeriruo’osta sekä glyserolia hapettamalla. DHA reagoi ihon keratiinin kanssa aiheuttaen ihon pintaan ruskean sävyn.
DIPALMITOYL HYDROXYPROLINE Dipalmitoyylihydroksiproliini. Kasviperäinen aminohappo, joka auttaa stimuloimaan ihon kollageenisynteesiä ja hidastamaan ikääntymisen merkkien syntymistä.

G

 
GERANIOL Geranioli. Luonnollinen tuoksukomponentti, osa luonnollista hajustetta.
GLUCONOLACTONE Glukonolaktoni on PHA-happo, joka kuorii iholta kuolleita ihosoluja kemiallisesti.
GLYCERIN Glyseriini, rapsista. Sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon.
GLYCERYL CAPRYLATE Glyseryylikaprylaatti. Säilyvyyttä parantava aine.
GLYCINE SOJA OIL Soijaöljy, pehmentää ihoa.
GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE
Guarkumin johdannainen. Ihoa hoitava ja pehmentävä aine. Guarkumia saadaan palkokasveihin kuuluvasta guar-kasvista.

H

 
HAMAMELIS VIRGINIANA FLOWER WATER Hamamelisvesi. Rauhoittaa ihoa ja supistaa ihohuokosia.
HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL Auringonkukkaöljy, pehmentää ihoa.
HYDROGENATED JOJOBA OIL Jojobarae, kuorii iholta kuollutta ihosolukkoa.
HYDROGENATED LECITHIN Hydrogenoitu lesitiini. Emulgaattori, parantaa pigmenttien levittyvyyttä.
HYDROLYZED JOJOBA PROTEIN Hydrolysoitu jojobaproteiini. Kosteuttaa ja napakoittaa ihoa.

I

 
INULIN Inuliini. Inuliini on hedelmäsokerista koostuva hiilihydraatti. PREBIOOTTI, eli se lisää iholla luonnostaan elävien hyödyllisten probioottien aktiivisuutta ja määrää, mikä puolestaan vahvistaa ihon omaa puolustusmekanismia.
ISOCETYL ALCOHOL Isosetyylialkoholi. Ihoa hoitava ja pehmentävä aine.

K

 
KAOLIN Kaoliini eli valkosavi. Imee iholta epäpuhtauksia ja ylimääräistä talia.

L

 
LACTIC ACID Maitohappo. Maitohappo on AHA-happo ja pH:n säätöaine, jolla on myös ihoa hoitavia ja kosteuttavia ominaisuuksia. Ei nimestään huolimatta ole peräisin maidosta, vaan tuotetaan bioteknologisesti maitohappobakteereiden avulla.
LACTOBACILLUS Lactobacillus-suvun probiootteja. PROBIOOTTI, rauhoittaa ihoa ja tasapainottaa ihon luontaista mikrobistoa.
LACTOBACILLUS/AVENA SATIVA FERMENT EXTRACT FILTRATE Lactobacillus fermentoitu kaura, hoitaa ihoa.
LIMONENE Limoneeni. Luonnollinen tuoksukomponentti, osa luonnollista hajustetta tai eteeristä öljyä.
LINALOOL Linalooli. Luonnollinen tuoksukomponentti, osa luonnollista hajustetta tai eteeristä öljyä.
LYSOLESITHIN Lysolesitiini. Lysolesitiini on kasviperäinen emulgaattori.

M

 
MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE Magnesiumaskorbyylifosfaatti, C-vitamiini. Stabiili C-vitamiinimuoto, jolla on ihoa kirkastavia ja ihon sävyä tasoittavia ominaisuuksia. Tukee kollageenisynteesiä.
MALTODEXTRIN Maltodekstriini. Luonnollinen polysakkaridi, parantaa tuotteen vesiliukoisuutta. Käytetään Atopik Balance Probioottinaamiossa.
MANGIFERA INDICA SEED BUTTER Mangon siemenvoi. Mangon siemenvoi sisältää antioksidantteja ja iholle välttämättömiä rasvahappoja, jotka ravitsevat ja pehmentävät ihoa tehokkaasti. Sillä on myös ihoa uudistavia ja rauhoittavia ominaisuuksia.
MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL Teepuuöljy. Antiseptinen eteerinen öljy, joka tasapainottaa talintuotantoa.
MENTHA PIPERITA OIL Piparmintun eteerinen öljy. Ihoa viilentävä ja tasapainottava eteerinen öljy, antaa tuotteelle miellyttävää tuoksua.
MENTHOL Mentoli. Rauhoittaa ja viilentää kuumottavaa tai palanutta ihoa.
MYRISTYL MYRISTATE Myristyylimyristaatti. Kasviperäinen apuemulgaattori, tuo runsautta voiteeseen.

P

 
PARFUM Hajuste. Atopik-tuotteissa käytetyt tuoksut ovat vain luonnollista alkuperää. Synteettiset hajusteet ovat kiellettyjä luonnonkosmetiikassa.
PHENETHYL ALCOHOL Fenetyylialkoholi. Esiintyy luontaisesti mm. ruusun kukissa. Säilyvyyttä parantava aine.
POLYGLYCERYL-10 LAURATE Kasviperäinen solubilisaattori.
POLYHYDROXYSTEARIC ACID Polyhydroksisteariinihappo. Käytetään aurinkosuoja-aineiden pinnoitteena vähentämään valkoista pintaa iholla.
PROPANEDIOL Propaanidioli. Kosteuttaa ihoa ja tehostaa säilöntäaineiden toimintaa.
PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL Manteliöljy. Ihoa tehokkaasti pehmentävä ja ravitseva öljy. Sisältää mm. omega-rasvahappoja sekä ihoa rauhoittavaa E-vitamiinia.
PULLULAN Pullulaani. Luonnollinen polysakkaridi, luontainen paksuntaja ja kalvonmuodostaja.

R

 
ROSA DAMASCENA FLOWER WATER Luomulaatuinen ruusuvesi. Hoitaa ja rauhoittaa ihoa ja tuo tuotteeseen tuoksua.

S

 
SALICYLIC ACID Salisyylihappo, BHA-happo. Antimikrobinen, tulehdusta vähentävä ja ihoa kuoriva aine. Erityisen hyödyllinen epäpuhtaan ihon hoidossa. Käytetään Atopik Balance Akne Paikallishoidossa.
SALVIA HISPANICA SEED OIL Chian siemenöljy. Chian siemenöljy on kasviöljy, joka sisältää erityisen paljon omegarasvahappoja sekä runsaasti antioksidantteja.
SCLEROTIUM GUM Sclerotiumkumi. Luontainen paksuntaja ja polysakkaridi.
SODIUM ANISATE
Natriumanisaatti, anishapon natriumsuola. Säilyvyyttä parantava aine.
SODIUM CHLORIDE Natriumkloridi. Pesevän aineen paksuntaja.
SODIUM COCOAMPHOACETATE Natriumkokoamfoasetaatti. Luonnonkosmetiikan hyväksymä mieto kasviperäinen pesevä aine.
SODIUM COCO-SULFATE Natriumkookossulfaatti. Luonnonkosmetiikan hyväksymä kookosöljypohjainen pesevä aine.
SODIUM GLUCONATE
Natriumglukonaatti, ihoa hoitavia ja säilyvyyteen vaikuttavia ominaisuuksia.
SODIUM HYALURONATE Natriumhyaluronaatti, hyaluronihappo. Hyaluronihapon natriumsuola, on luonnollinen polysakkaridi, jota esiintyy myös ihossa. Kosteuttaa erittäin tehokkaasti ja pehmentää ihoa lisäten luonnollisesti ihon täyteläisyyttä. ATOPIK-tuotteissa käytetty hyaluronihappo on Ecocert & COSMOS hyväksytty.
SODIUM HYDROXIDE
Natriumhydroksidi, stabiloi tuotteen pH-arvoa.
SODIUM LEVULINATE Natriumlevulinaatti, levuliinihapon natriumsuola. Säilyvyyttä parantava aine.
SODIUM PCA
Natrium-PCA, pyrrolidonikarboksyylihapon suola, ihon luontaisen hydrolipidikalvon osa. Sitoo kosteutta ihoon. Valmistetaan juurikkaasta.
SODIUM PHYTATE Natriumfytaatti, fytiinihapon natriumsuola. Säilyvyyttä parantava aine.
SORBITAN OLIVATE Sorbitaaniolivaatti. Sorbitolista ja oliiviöljystä peräisin oleva aine, pinta-aktiivinen aine ja emulgaattori.
SQUALANE Skvalaani, oliivista. Ihoidenttinen aine, jota esiintyy luontaisesti ihon seebumissa. Tukee ihon suojakerroksen toimintaa, pehmentää ihoa.
STEARIC ACID Steariinihappo. Kasviperäinen emulgaattori. Ihoa pehmentävä ja sen rasvatasapainoa palauttava aine.
SWEET ALMOND OIL POLYGLYCERYL-4 ESTERS Vesiliukoinen manteliöljy. Kosteuttaa ihoa.

T

 
TITANIUM DIOXIDE Titaanidioksidi. Luonnossa esiintyvä mineraali, fysikaalinen UV-suoja-aine, joka suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä. Atopik-tuotteissa ei käytetä nanokokoista titaanidioksidia.
TOCOPHEROL Tokoferoli. Luonnollinen E-vitamiini, joka on voimakas antioksidantti, se suojaa ihoa ympäristön haittatekijöiltä ja luonnollisella E-vitamiinilla on myös ihoa kosteuttava vaikutus.

V

 
VACCINIUM MYRTILLUS FRUIT EXTRACT Mustikkauute. Suomalaisesta metsämustikasta valmistettu ihoa hoitava ja rauhoittava uute. Metsämustikan antosyaanipitoisuus voi olla jopa nelinkertainen pensasmustikkaan verrattuna. Marja on hyvin antioksidanttinen ja sen terveyshyödyt ovat hyvin tunnettuja.
VACCINIUM MYRTILLUS FRUIT JUICE Suomalainen spray-kuivattu mustikkajauhe. Antioksidanttinen, ihoa kirkastava aine. Käytetään Atopik Balance Probioottinaamiossa.
VACCINIUM MYRTILLUS SEED OIL Mustikan siemenöljy, suomalaisista ja ruotsalaisista metsämustikoista. Antioksidanttinen öljy sisältää mm. E-vitamiinia, omega-rasvahappoja sekä fytosteroleja, jotka auttavat suojaamaan vapaiden radikaalien aiheuttamilta haittavaikutuksilta.
VITIS VINIFERA SEED OIL Viinirypäleen siemenöljy. Viinirypäleen siemenöljy sisältää iholle tärkeitä rasvahappoja, jotka pehmentävät ja hoitavat ihoa. Öljyllä on myös antioksidanttisia vaikutuksia. Öljy imeytyy hyvin ihoon ja ehkäisee kosteuden haihtumista iholta.

X

 
XANTHAN GUM Ksantaanikumi. Ksantaanikumi on luonnollinen polysakkaridi, jota käytetään paksunnos- ja stabilointiaineena.
XYLITOL Ksylitoli. Ksylitoli eli koivusokeri on luonnollinen ihoa kosteuttava aine. Auttaa ylläpitämään ihon luontaista kosteustasapainoa ja ylläpitää ihon luontaista barrieriominaisuutta.
XYLITYLGLUCOSIDE Ksylityyliglukosidi. Kasviperäinen sokerijohdannainen, joka kosteuttaa ihoa. Auttaa ylläpitämään ihon luontaista kosteustasapainoa ja ylläpitää ihon luontaista barrieriominaisuutta.

Z

 
ZINC OXIDE Sinkkioksidi. Luonnossa esiintyvä mineraali, fysikaalinen UV-suoja-aine, joka suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä. Sinkkioksidilla on myös ihoa rauhoittavia ja punoitusta vähentäviä ominaisuuksia. Atopik-tuotteissa ei käytetä nanokokoista sinkkioksidia.